Over mij

Hi! Ik ben Iris te Linde, 28 lentes jong en ik woon in Bredevoort met mijn vriend Robbin en hond Karel.

Voordat ik bij het beroep doula terecht ben gekomen, heb ik al mogen proeven van zwangerschappen, geboortes en pasgeboren baby's. Niet persoonlijk, maar tijdens mijn werk als kraamverzorgende, voedingsassistent op de kraamafdeling in het ziekenhuis en als geboortefotograaf.

In 2019 heb ik een opleiding voor geboortefotografie gevolgd en met goed gevolg afgerond. Tijdens dit werk heb ik al een aantal prachtige bevallingen mogen fotograferen, maar ik miste tijdens deze geboortes dat ik iets extra's voor de barende en haar partner kon betekenen en doen. Als geboortefotograaf ben je als een vlieg op de muur aanwezig en dat ligt mij goed, maar ik wilde ook graag actiever bijdragen om een zo goed mogelijke bevalervaring te realiseren voor de barende en haar partner.

Ik kwam hierover in gesprek met iemand en zij sloeg de spijker op z'n kop. Aan de slag als geboortefotograaf én (hoofdzakelijk) doula! YES! Dit is voor mij de perfecte combinatie waarbij ik voor, tijdens en na de bevalling actief kan helpen en waarbij ik ook mijn expertise als geboortefotograaf kan inzetten.

Dus ik heb me in 2022 laten scholen tot doula aan de Doula Academie in Monnickendam. Het eerste lesweekend voelde gelijk als thuiskomen! Na lange dagen met véél(!) informatie, zat ik nog vol energie en ideeën voor mijn eigen doulapraktijk. De reden dat deze opleiding zo goed bij mij paste, is dat je als doula wordt opgeleid om thuisbevallingen te begeleiden, maar ook ziekenhuisbevallingen en zelfs keizersneden. Ik wil namelijk iedereen kunnen helpen, waar diegene ook wenst te bevallen.

 

Ik kom heel graag met je in contact om samen uit te zoeken wat ik voor je kan betekenen. Als je vragen hebt of je wilt een vrijblijvende kennismaking inplannen, stuur dan gerust een berichtje!

 

Gezien mijn woonplaats ben ik werkzaam in de regio Achterhoek (Gelderland) en Twente (Overijssel). Als je twijfelt over de afstand, omdat het misschien net buiten mijn werkgebied ligt, laat me dat dan weten. Wellicht kan ik toch iets voor je betekenen!